het geheim

Geheim van de Kok is een maaltijdservice en bezorgt koelverse maaltijden in Enschede. Vers, afwisselend, puur, biologisch en voor elk wat wils. Elke werkdag is er keuze uit drie menu’s. Vlees, vis of vegetarisch.  Naast de hoofdmaaltijd kun je nog kiezen voor een soepje, een extra salade en een nagerecht. Elke hoofdmaaltijd is inclusief een kleine dagsalade. De extra salade is een grote portie.
De kok bezorgt aan huis tussen 16.30 en 19.30, wanneer het jou het beste uitkomt. Zelf afhalen bij de keuken is ook mogelijk.
Je hoeft de gerechten alleen maar op te warmen. Natuurlijk krijg je een opwarm-instructie mee. De glazen- of aardewerken schalen en bakjes kunnen zo op tafel. Dat ziet er prachtig uit. Jij dekt de tafel, serveert de gerechten warm en alleen jij kent het Geheim van de Kok. Tafeltje dekje met Geheim van de Kok.

VERS

De kok gebruikt zoveel mogelijk biologische, ambachtelijke en/of streekproducten. Ze kookt wat de seizoenen bieden en voor elk wat wils. Er is elke werkdag een keuze uit een vlees-, een vis- en een vegetarisch gerecht. Dagvers bereid en nog dezelfde dag thuisbezorgd.

DUURZAAM

Elke werkdag bestel je als klant de maaltijd van je keuze. De kok stemt daar de boodschappen op af. Zo wordt er zo min mogelijk weggegooid. De maaltijden brengen we in glazen en/of aardewerken ovenschalen. De bezorgmand is van recycled plastic. Deze wordt met de omgespoelde bakjes en schalen bij een volgende bestelling weer mee teruggenomen. Voor de bezorging gebruiken we zo veel mogelijk de elektrische bakfiets.

De vis die wij gebruiken heeft een ASC of MSC keurmerk. Vis met het ASC-keurmerk komt uit kwekerijen die aantoonbaar goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op het gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en lokale gemeenschappen. Om het MSC-keurmerk te krijgen moet een visserij voldoen  aan de MSC-standaard voor duurzaam gevangen vis. Dit is de strengste en meest veelomvattende milieu-standaard voor wildvangstvisserijen die er is. En er moet voldaan worden aan drie principes: het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden, de visserij mag geen significante negatieve effecten hebben op het ecosysteem en de visserij moet goed beheerd worden.

Scharrelvlees en biologisch vlees hebben altijd een keurmerk zoals dat van Eko, Bio+, Beter Leven, etc. Het meer sterren des te beter voor het milieu en dierenwelzijn. Zie de sterrentoekenning van keurmerken. Er zijn ook slagers die verantwoord omgaan met hun eigen vee. Die weten wat het dier heeft gegeten en hoe het geleefd heeft. Ook van deze slagers, zoals slager Nijboer aan de Lipperkerkstraat, nemen we vlees af.

GEZOND

Puur. Geen pakjes of kant&klare mixen. Er worden ingrediënten gebruikt die van nature al meer smaak hebben en er wordt royaal gebruik gemaakt van (verse) kruiden. Weinig zout, want zout is naar behoefte toe te voegen. Alle gerechten worden elke dag vers bereid, conserveringsmiddelen worden niet toegevoegd.